Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Hammastukien käyttö ja hoito

Kuinka pidän huolta hammastuistani?
Useimmat hammastuet ovat irrotettavia, eli voit poistaa ne syödessä sekä hampaita harjatessa ja langatessa. Siksi ne on myös helppo hukata. Monet kietovat hammastukensa ruokaliinaan syömisen ajaksi ja unohtavat ottaa ne myöhemmin mukaansa. Uusien tukien hankkiminen voi maksaa satoja euroja. Hyvä keino on kantaa mukana hammastukikoteloa ja käyttää sitä aina, kun et pidä hammastukia suussasi. Lisäksi kannattaa olla jättämättä koteloa pöydälle tai tuolille, vaan laittaa se heti reppuun, laukkuun tai taskuun.

Hammaslääkärisi voi antaa sinulle lisätietoja omien erityisten hammastukiesi puhdistamiseen ja hoitoon. Hammastukien tyypistä riippumatta on tärkeää olla istumatta tai astumatta tukien päälle tai muulla tapaa vahingoittamatta arvokasta kojetta.

Kuinka kauan hammasrautojen poistamisen jälkeen hammastukia tulee käyttää?
Hammaslääkärisi osaa sanoa, kuinka kauan tukia pitää käyttää. Tukien tarkoitus on ehkäistä hampaidesi siirtymistä takaisin aikaisempaan asentoon, joten niitä tulee käyttää ainakin, kunnes leukaluusi ja ikenesi ovat asettuneet juuri suoristettujen hampaidesi ympärillä. Monet hammasoikojat suosittelevat, että lapset ja teinit käyttävät hammastukia 20-25-vuotiaiksi, kunnes kaikki rautahampaat ovat aloillaan ja leukaluu on lakannut kasvamasta.

Aihekohtaiset videot

Cosmetic Dentistry