Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Hammassillat ja suun terveys

Hammassillat ja suun terveys

Kuten jo saatat tietää, puuttuva hammas voi tehdä kommunikoinnista, puhumisesta, puremisesta ja jopa syömisestä haasteellisempaa. Hampaan puuttuessa on tärkeää käydä hammaslääkärissä keskustelemassa korjausvaihtoehdoista.

Hammassiltoja käytetään puuttuvan hampaan kovaamiseen ja luomaan side vierekkäisten hampaiden välille. Molemmat sillalla korvattavan hampaan vierushampaat ovat nimeltään tukihampaita.

Miksi sillat ovat tärkeitä?

Hammassillat auttavat korjaamaan hymysi ja pitämään yllä oikeaa kasvojen muotoa. Ne auttavat myös pureskelua, puhumista ja leukojen yhteistyötä, mikä taas ehkäisee hampaiden siirtymistä paikoiltaan suussa.

Minkälaisia siltoja minulla on valittavanani?

Kolme yleisintä hammassiltatyyppiä ovat:

1. Perinteinen silta – tämä metalliin juotettu keraaminen tai posliininen silta on kaikkein suosituin. Puuttuvan hampaan viereisille tukihampaille tehdään hammaskruunu, joiden väliin tekohammas liitetään.

2. Kaarisilta – tätä menetelmää käytetään, kun potilaalta puuttuu rinnakkaisia hampaita. Rinnakkaiset tukihampaat valmistellaan ja korvaava hammas liitetään niihin kiinni.

3. Marylandin silta – tämä silta valmistetaan metallirungosta, ja tekohammas liitetään kahteen rinnakkaishampaaseen liimattuun metalli- tai posliinisiipeen. Tämä silta on varovaisempi vaihtoehto perinteiselle sillalle.

Kuinka paljon ne maksavat ja kuinka kauan ne kestävät?

Hammassillan hinta riippuu tarvittujen yksiköiden määrästä ja hoitomenetelmistä. Hammassillat voivat kestää vuosia, jos niistä pidetään huolta käymällä hammastarkistuksissa ja ammattipuhdistuksissa.

Mitä hammaslääkärikäynnillä tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä hammaslääkäri aloittaa kiillerakenteen poistamisen tukihampaista valmistellaakseen ne kruunua varten. Sitten hampaastasi otetaan jälki ja hammassilta, -kruunut ja tekohammas valmistetaan hammaslääkärin laboratoriossa. Hammaslääkärisi valmistaa väliaikaisen sillan pidettäväksi, kunnes varsinainsen silta on valmis.

Seuraavalla käynnillä väliaikaissilta poistetaan ja uutta pysyvää siltaa kokeillaan omalla paikallaan. Useampia käyntejä voidaan tarvita, jotta pysyvän sillan sopiminen suuhun oikein voidaan varmistaa.

Hammassillan ylläpitäminen

Hammassillasta pidetään huolta samalla tavoin kuin omista hampaista. Silta tulee puhdistaa asianmukaisesti hampaiden ja tukihampaan väleistä käyttämällä hammasväliharjaa ja/tai hammaslankaa. Oikeanlainen harjaaminen kahdesti päivässä fluoritahnalla on myös tärkeää.

Siltasi puhdistaminen ehkäisee reikiintymistä ja ienkudosten tulehduksia. Käythän myös hammaslääkärissä säännöllisissä tarkastuksissa ja puhdistuksissa.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Aihekohtaiset videot

Kuinka harjata hampaat

Kuinka harjata hampaat

Opi suositeltu hampaiden harjaustekniikka.

Aihekohtaiset tuotteet

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat