Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Haluan tietää lisää hammaskruunuista

Yhdysvalloissa ja muualla maailmassa miljoonat ihmiset ovat korvanneet tai vahvistaneet hampaitaan kruunuilla. Hammaskruunu on valmistettu erityismateriaalista, jolla peitetään hampaan oikea kruunu tuomaan suojaa ja tukea.

Hammaskruunuissa käytetyt materiaalit

Hammaskruunuja on neljää eri materiaalityyppiä:

1. Keraamiset (posliinipohjaiset).

2. Metalliin juotettu posliini.

3. Kultaseos.

4. Perusmetalliseos.

Kaikki keraamiset kruunut ovat posliinipohjaista materiaalia, jolla suositellaan korjattavan etuhampaita sen luonnollisen värin takia. Hammaslääkäri tai hammasproteiikan asiantuntija voi joutua poistamaan osan hammasrakennetta voidakseen liittää posliinin hampaaseen. Materiaali voi kuitenkin olla huokoista kovassa pureskelussa, mutta todella kestävä käytössä.

Metalliin juotettu posliini yhdistetään metallirakenteeseen vahvistamaan hammasta sekä tiivistämään tehokkaasti vuodot ja toistuva hampaiden reikiintyminen. Kun posliini juotetaan metalliin, rakenteesta tulee vahvempi kuin pelkällä posliinilla. Toimenpiteessä potilaalta poistetaan jonkin verran hampaan rakennetta, mutta lopputulos on todella kestävä ja vahva.

Kultaseokset valmistetaan kullasta, kuparista ja muista metalleista, ja ne ovat vahvaa materiaalia hammasrakennetta korjaamaan. Kultaseos ei kulu eikä murru, eikä se kuluta siihen kosketuksissa olevia hampaita. Tämä materiaali on erittäin bioyhteensopiva ienkudoksen kanssa.

Perusmetalliseokset sisältävät epäjaloja metalleja, joista syntyy todella vahva pohja kruunulle ja hampaalle. Ne myös vastustavat syöpymistä hyvin tehokkaasti. Kun hampaita korjataan perusmetalliseoksilla, lääkäri poistaa mahdollisimman vähän tervettä hammasrakennetta. Tämä materiaali ei kulu ja on hellävarainen vierushampaiden pinnoille.

Uusi teknologia hammaskruunuille

CAD/CAM-teknologia tarkoittaa tietokoneavustettua suunnittelua ja valmistusta. Tätä teknologiaa hyödynnetään hammaslääkärien ja hammaslaboratorion teknikoiden apuna kaikenlaisten hammasosien valmistamiseen juuri oikean mallisiksi ja kokoisiksi. Hampaistasi ja ikenistäsi otettu 3D-kuva mahdollistaa täsmällisen korjaavan osan tai kruunun suunnittelun. Teknologia on kallis, eikä sitä ole käytettävissä kaikilla vastaanotoilla. CAD-/CAM-teknologia lyhentää kuitenkin hammaslääkärikäyntiin tarvittavaa aikaa, ja se edustaa huipputekniikkaa.

Miksi voin tarvita hammaskruunun?

Hammaslääkäri määrittä,ä onko mikään seuraavista tekijöistä ajankohtainen potilaan kohdalla ja suosittelee sen perusteella kruunun asentamista: hammas on rikkoutunut, kulunut tai kiilteeltään heikentynyt, hammas puuttuu ja se vaatii siltaa, hampaaseen on tehty juurihoito ja se vaatii kruunua, hammas kaipaa kosmeettista korjausta tai kruunua tarvitaan hammasproteesia kattamaan.

Mitä seuraavaksi tehdään?

Jos hammaslääkärisi on suositellut sinulle kruunua, keskustele hänen kanssaan eri materiaalivaihtoehdoista. Kysy myös, kuinka kauan hammaskruunun asennus kestää toimenpiteenä ja mitä sinun tulee tehdä, jotta hoitokäynnit sujuvat mutkitta.

2010 Colgate-Palmolive Company

Aihekohtaiset videot

Kuinka harjata hampaat

Kuinka harjata hampaat

Opi suositeltu hampaiden harjaustekniikka.

Aihekohtaiset tuotteet

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat