Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Iensairaus

Artikkelit

Hammaskiven poisto ja juuripintojen puhdistus pitävät hampaasi ja suusi puhtaina

Hoitamattomana plakkitulehdus voi siirtyä hampaassa sitä tukevaan luuhun. Katso kuinka hammaskiven ja juuripintojen puhdistuksella voidaan poistaa plakkia, hammaskiveä ja ienkudostulehdusta terveen hymysi elvyttämiseksi. Lue artikkeli "Hammaskiven poisto ja juuripintojen puhdistus pitävät hampaasi ja suusi puhtaina"

Ienleikkaus – Mitä minun tulee tietää?

Yhdysvalloissa terveysviranomaiset ovat raportoineet 80 % aikuisista sairastavan jonkin asteista parodontiittia. Tämä plakkikertymistä aiheutuva tulehdus voi johtaa hampaiden ja tukiluuston katoon, jos sairautta ei hoideta ienleikkauksella. Lue mitä voit odottaa leikkaukselta ja kuinka ehkäistä tulevat tulehdukset. Lue artikkeli "Ienleikkaus – Mitä minun tulee tietää?"

Parodontiitti ja sydän- ja verisuonisairaudet

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan suusi ja elimistösi terveydellä voi olla yhteys, kuten yhteys parodontiitin ja sydän- ja verisuonisairausten välillä. Lue artikkeli "Parodontiitti ja sydän- ja verisuonisairaudet"

Parodontiitti ja diabetes

Parodontiitti eli hampaan kiinnityskudossairaus on usein yksi diabetekseen liittyvistä kroonisista lisäsairauksista. Lue artikkeli "Parodontiitti ja diabetes"

Parodontiitti ja liikalihavuus

Uusien tutkimuksien mukaan parodontiitilla ja ylipainolla on yhteys. Lue artikkeli "Parodontiitti ja liikalihavuus"

Mitä ovat iensairaudet?

Iensairauksiksi luokitellaan ensisijaisesti tavallinen ientulehdus, mutta se voi levitä leukaluuhun sekä parodontaalikalvoon, joka taas pitää hampaita paikoillaan. Iensairaudet ovat plakin ja bakteerien aiheuttamia. Lue artikkeli "Mitä ovat iensairaudet?"

Mikä on ientulehdus? Merkit ja oireet

Iensairauksiksi luokitellaan ensisijaisesti tavallinen ientulehdus, mutta se voi levitä leukaluuhun sekä parodontaalikalvoon, joka taas pitää hampaita paikoillaan. Iensairaudet ovat plakin ja bakteerien aiheuttamia. Lue artikkeli "Mikä on ientulehdus? Merkit ja oireet"

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat