Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Hammaskiven poisto ja juuripintojen puhdistus pitävät hampaasi ja suusi puhtaina

Käyt hammaslääkärissä normaalisti kerran puolessa vuodessa tarkastuksessa ja puhdistuksessa, kunnes eräänä päivänä hammaslääkärisi huomaa iensairauden. Iensairaus on ienkudoksen tulehdus, joka voi vaikuttaa hampaisiin ja tukiluustoon suussasi. Plakkibakteerit, hapot ja tietyt ruoat tekevät osansa iensairauksien kehityksessä. Onneksi on olemassa kaksi suosittua keinoa sairauksien kumoamiseksi – hammaskiven poisto ja juuripintojen puhdistus.

Hammaskiven poisto tehdään käsikäyttöisellä tai ultraääneen perustuvalla instrumentilla, tai molemmilla. Hammaslääkäri aloittaa toimenpiteen suusi läpikotaisella tarkastuksella. Seuraavaksi plakkibakteerit poistetaan ultraäänilaitteen äänivärähtelyllä. Ultraäänilaite poistaa hammaskiveä, plakkia ja biofilmiä hampaan pinnalta ja ienrajan alta. Tämän jälkeen jäämät saatetaan poistaa käsikäyttöisellä instrumentilla.

Juuripintojen puhdistukseen kuuluu tarkka juuren ”höylääminen” puhtaaksi ienkudoksen tulehdusten ehkäisemiseksi. Hammaslääkäri puhdistaa juuripinnat silottaakseen karkeat kohdealueet ja kitkeäkseen plakki- ja biofilmimuodostumia.

Miltä se tuntuu?

Jos ienkudoksesi on herkkä ja tulehtunut, siihen voidaan laittaa paikallispuudutusainetta. Jos hampaasi ovat herkät ennen tai jälkeen ammattilaispuhdistuksen, sinun kannattaa harkita turruttavan tahnan käyttöä. Hammaskiven ja juuripintojen puhdistus voi vaatia 2–4 hammaslääkärikäyntiä suussa olevan tulehduksen asteesta riippuen. Jos sinulla on parodontiitti, sinulle tehdään hammaskiven ja juuripinnan puhdistus ennen parodontiittia hoitavaa operaatiota.

Parempi suun terveys

Hammashygienisti opastaa sinua hampaidesi ja ienkudostesi hoidossa. Oikeanlainen, bakteerien ja hammaskiven muodostumista ehkäisevä lankaaminen ja harjaaminen käydään läpi.

© Copyright Colgate-Palmolive Company 2010

Aihekohtaiset artikkelit

Aihekohtaiset videot

Kuinka raikastaa pahanhajuinen hengitys

Kuinka raikastaa pahanhajuinen hengitys

Opi normaalin pahanhajuisen hengityksen syyt ja kuinka voit ehkäistä ongelmaa helpoilla suunhoidon arkirutiineilla.

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat