Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Hammassuojien tärkeimmät tehtävät

Hammassuoja on pehmeä muovi- tai laminaattimuotti, jota käytetään urheilussa ehkäisemään hammas-, suu-, poski-, kieli- ja leukavammoja. Amerikan hammaslääkäriliitto arvioi, että yksi kolmesta hammastapaturmasta liittyy urheiluun.1 Hammassuojien käyttö voi ehkäistä yli 200 000 suuhun kohdistuvaa vammaa vuosittain.

Yleisiä, ilman hammassuojaa sattuvia hammasvammoja ovat haljennut hammas, murtuneet hammaskruunut tai -sillat, huuli- ja poskivauriot, juurivahingot, murtuneet leuat ja aivotärähdys. Kaikkien urheilijoiden suut ovat tapaturma-alttiita, ja mikä tahansa suun vaurio voi olla ehkäistävissä hammassuojalla.

Hammassuojien käyttö on pakollista ns. törmäyslajeissa, kuten amerikkalaisessa jalkapallossa, jääkiekossa ja nyrkkeilyssä. Lasten ja aikuisten, jotka harrastavat kontaktilajeja kuten koripalloa, pesäpalloa, käsipalloa, painia, jalkapalloa tai lentopalloa, on hyvä käyttää hammassuojaa suuhun kohdistuvien vammojen ehkäisemiseksi.

Koulu-urheilijoiden keskuudessa tehty tutkimus osoitti, että 75 %:ssa tapaturmista ei käytetty hammassuojaa ja 40 % vahingoittumisista sattui pesä- ja koripalloa pelattaessa. Yhdeksälle prosenttille kaikista urheilijoista oli sattunut jonkin asteinen suutapaturma, ja kolme prosenttia ilmoitti tajunnan menetyksestä. 56 % kaikista aivotärähdyksistä sattui, kun hammassuojaa ei käytetty. Urheiluun liittyvät vammat ovat yleisempiä, kuin aikaisemmin on raportoitu.2

Hammassuoja on oleellinen väline kaikille urheilijoille, niin lapsille kuin aikuisille. Lisätietoja sinulle sopivasta hammassuojasta saat omalta hammaslääkäriltäsi.


© Copyright 2009 Colgate-Palmolive Company

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Reviewed information at www.ncdental.org.
2 McNutt T, Shannon SW Jr, Wright, JT, Feinstein, RA. Oral Trauma in Adolescent Athletes: A Study of Mouth Protectors. Pediatr Dent 1989;11:209-13.

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat