Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Tietoa hammassuojista

Hammassuojat on valmistettu pehmeästä muovista tai laminaatista, ja ne suojaavat hampaita, huulia, poskia ja kieliä. On todella tärkeää, että urheiluun osallistuvat lapset tai aikuiset käyttävät hammassuojia.

Eri hammassuojatyypit:

Hammassuojia on neljää eri tyyppiä turvaamaan urheilevien lasten ja aikuisten hampaita:

  1. Yhden koon suojat – Nämä hammassuojat voi ottaa käyttöön ilman valmisteluja. Niitä on saatavina eri kokoisina (pieni, keskikokoinen ja suuri) monista urheiluliikkeistä. Ne kuluvat yleensä aika nopeasti, joten uudet voi joutua hankkimaan kesken urheilukauden.
  2. Lämpömuovattavat suojat – Näitä suojia keitetään vedessä hetki, minkä jälkeen niihin purraan omien hampaiden jälki. Niitä löytyy useimmista urheiluliikkeistä. Ne kuluvat yleensä aika nopeasti, joten uuden voi joutua hankkimaan kesken urheilukauden.
  3. Vakuumimuovatut suojat – Hammaslääkäri voi suositella tätä vaihtoehtoa. Näitä suojia varten hammaslääkäri tekee muotit potilaan hampaista, ja suoja valmistetaan hampaiden muotoihin sopivaksi. Tällainen hammassuoja peittää kaikki hampaat ja saattaa olla kalliimpi vaihtoehto kuin puremalla lämpömuovattavat suojat.
  4. Painelaminoidut hammassuojat – Laminoidut hammassuojat ovat tehokkaat monella tapaa. Suoja on paksumpi ja suojaa hammasvaurioilta sekä aivotärähdykseltä. Laminoidun hammassuojan tulee olla yksilöllisesti hammaslääkärin valmistama, ja se on kalliimpi kuin vakuumimuovatut suojat.1

Keskustele hammaslääkärisi kanssa hammassuojista ja kuinka ne voivat suojata suuhun kohdistuvien iskujen aiheuttamilta vaurioilta. Jos olet urheilija, on hyvä harkita vakuumimuovattuja tai laminaattisuojia, jotka sopivat juuri omiin hampaisiisi.


© Copyright 2009 Colgate-Palmolive

1 The North Carolina Dental Society Mouth Guard Project. Reviewed information at www.ncdental.org.

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat