Suun ja hampaiden terveystietokeskus

Hammasharja kaikenlaisiin hymy, suunniteltu mukavuutta ja tuloksia ajatellen.

Hammasharjat

Colgate Kids tuotteet tehdä harjaamalla hauskaa ja kannustaa rutiinikäyttöön.

Lasten hammasharjat

Täytä suun hoito-ohjeita varten terveempiä, raikkaampi suu.

Suuvedet ja hammaslangat

Jokainen hymy on ainutlaatuinen ja vaatii erilaisen hoidon. Colgate on ratkaisu jokaisen hymyn.

Haku hyödyn mukaan

Hammasharjan hoitaminen ja vaihtaminen

Kuinka pidän huolta hammasharjastani?

Pitääksesi huolta hammasharjasta ja itsestäsi varmistamalla, että annat hammasharjan kuivua käyttöjen välillä. Hammasharjoista voi tulla kasvualustoja bakteereille ja sienille, ja niitä voi kertyä harjaan merkittäviä määriä. Käytettyäsi hammasharjaa ravista sitä voimakkaasti juoksevan veden alla ja säilytä sitä aina pystyasennossa, jolloin se kuivuu parhaiten.

Ehkäise flunssavirusten siirtymistä harjasta toiseen, välttämällä hammasharjojen koskemista toisiinsa harjausten välillä. Hammasharjateline useamman hammasharjan pystyasentoon ripustamiseen on kannattava hankinta perheesi terveyden hyväksi.

Kuinka usein minun tulisi vaihtaa hammasharjani?

Useimmat hammaslääkärit suosittelevat hammasharjan vaihtoa joka kolmas kuukausi. Tutkimusten mukaan kolmen kuukauden normaalin kulumisen jälkeen hammasharjat ovat tehottomampia plakin poistoon hampaista ja ikenistä verrattuna uusiin harjoihin. Harjakset hapertuvat ja menettävät kykynsä tavoittaa hampaiden hankalimmat kolot ja kohdat.

On myös tärkeää vaihtaa hammasharja, kun sinulla on ollut flunssa, influenssa, suutulehdus tai kipeä kurkku. Tämä johtuu siitä, että mikrobit voivat elää hammasharjan harjaksissa ja johtaa uudelleen sairastumiseen. Sienet ja bakteerit voivat kasvaa hammasharjan harjaksissa, vaikket olisikaan ollut sairas. Myös tästä syystä hammasharjan säännöllinen vaihto on tärkeää.

Kuinka voin suojata hammasharjaani matkustellessa?

Muovinen hammasharjakotelo suojaa hammasharjan harjaksia puristumiselta tai litistymiseltä matkatavaroissasi. Harjaamisen jälkeen sinun tulisi kuitenkin jättää hammasharja kuivumaan välttääksesi mikrobien kasvua.

Suun ja hampaiden terveyden perusteet luokat