Badge field

Juurihoito: Vaiheittainen opas

Published date field

 

DeepInfection

1. Vakava tulehdus

Juurihoito tulee tarpeelliseksi jos reikiintyminen etenee erityisen pitkälle, tai esimerkiksi jos hammas vaurioituu onnettomuuden tuloksena, jolloin hampaan juuri tulehtuu. Hampaan juuren tulehdus saattaa oireilla hampaan ja sitä ympäröivien kudosten tulehduksena ja kipuna.

Route2Root

2. Hampaan avaus

Hammaslääkäri puuduttaa hampaan ja poraa hampaan kruunuun aukeaman hammasytimeen ja juureen, jonka kautta toimenpide voidaan suorittaa.

Inflamed

3. Kuolleen kudoksen poisto

Hampaan kuollut juurikudos poistetaan erityisillä instrumenteilla. Hampaan juurikanavat myös muotoillaan ja valmistellaan täyttöä varten.

Filling

4. Juurikanavien täyttö

Juurikanavat täytetään, jotta ne pysyvät kiinni. Tämä myös auttaa estämään uuden tulehduksen muodostumista.

Rebuilding

5. Hampaan korjaus

Jos juurihoitotoimenpide kestää pidempään kuin yhden käyntikerran, hammas saatetaan täyttää väliaikaisella paikalla. Kun toimenpide on valmis, reikä lopulta peitetään pysyvällä paikalla tai kruunulla, hampaan vauriosta riippuen. Kruunu näyttää luonnolliselta hampaalta, ja asetetaan hampaan pinnalle.

ExtraSupport

6. Lisätuki

Jos juurihoidetun hampaan päälle päädytään asentamaan kruunu, se kaipaa joskus lisätukea. Tässä tapauksessa hampaan sisään saatetaan asettaa erityisesti tähän suunniteltu tuki.

Crown

 

 

$altImage

Haluatko lisää suunhoitovinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Tilaa tästä

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.