Badge field

Tehokasta suojaa hampaille, joissa on aikuisiän raudat

Published date field

Miksi yhä useampi aikuinen saa hammasraudat?
Koska hammasraudat eivät enää ole yhtä kömpelöitä ja näkyviä kuin ennen, yhä useampi oikoo hymyään aikuisiällä syystä tai toisesta. Eräät haluavat korjata hammas- ja leukaongelmia ennen kuin niistä koituu lisävahinkoa. Toiset taas pyrkivät kohentamaan hampaistonsa ulkonäköä kosmeettisista syistä. On hyvä muistaa, että myös kosmeettiset haitat voivat aiheuttaa vahinkoa ajan myötä. Väärässä asennossa hampaat ja purenta voivat johtaa hampaiden ennenaikaiseen kulumiseen, pahaan reikiintymiseen ja ientulehduksiin. Näitä ongelmia voidaan joutua korjaamaan hammasproteeseilla ja -rakenteilla tai jopa laajemmilla leikkauksilla.

Uudet menetelmät ja huomaamattomammat värittömät raudat ovat saaneet yhä useamman aikuisen valitsemaan oikomishoidon:

  • hampaiden välisille raoille

  • toisiaan vasten painaville hampaille (ahtaus)

  • vinoille hampaille

  • ylipurennalle

  • alipurennalle

  • ristipurennalle

Kuinka tiedän sopivatko aikuisiän raudat minulle?
Jos uskot tarvitsevasi hammasrautoja, pyydä hammaslääkäriäsi suosittamaan hammasoikojaa, jolla on erityiskoulutus korjata hampaiden vääriä asentoja. Hammasoikoja tarkistaa hampaasi ja tutkii tarvittaessa hamaiden alla olevan luuston rakennetta röntgenkuvilla. Hoitosuunnitelma tehdään hammaslääkärin löydösten perusteella. Hammasraudat ovat suosituin oikomismenetelmä, mutta hammasoikoja osaa kertoa ovatko toisenlaiset oikomiskojeet (irrotettavat hammastuet, niskaveto tai muu suoristaja) parempi vaihtoehto juuri sinulle.

$altImage

Haluatko lisää suunhoitovinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Tilaa tästä

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.