kolme poikaa naamioilla
Badge field

Vaihtoehtoiset tavat hymyn kaunistamiseen

Published date field

Hampaiden valkaisu ei sovi kaikille, etenkin jos sinulla on hampaiden värisiä paikkoja. Valkaisuaine ei muuta näiden materiaalien väriä, jolloin ne pistävät esiin juuri valkaistussa hymyssäsi. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi hampaiden laminaatit ja hampaiden kuoret.

Laminaatit: Suosittu vaihtoehto hymyn parantamiseen

Hampaiden laminaatit (https://www.colgate.fi/oral-health/veneers) ovat ohuita posliini- tai muovikappaleita, jotka liimataan hampaidesi etuosiin. Pahasti laikukkaat, murentuneet tai huonon muotoiset hampaat saavat näillä kestävän ja kauniin ulkomuodon. Laminaatit eivät likaannu helposti, joten ne ovat suosittu vaihtoehto saada kaunis hymy.

Laminaattityypit

Laminaatteja (https://www.hammaslaakariliitto.fi/fi/suun-hoitotoimenpiteet/hammasproteesit-kruunut-sillat-ja-laminaatit) on kahta lajia:

  • Laminaatit, jotka tulee ensin valmistaa keraamisesti hampaidesi mukaan laboratoriossa (välillinen) ja edellyttävät kaksi hammaslääkärikäyntiä. Nämä maksavat n. 700–2000 € per hammas ja kestävät vähintään 10–15 vuotta

  • Laminaatit, jossa pinta valetaan hampaaseen (suora) yhdellä käyntikerralla. Suorat laminaatit ovat selvästi edullisempia, noin 200 € per hammas, mutta kestävät vain 5–7 vuotta

Kuoret: Uusi tapa parantaa hymyäsi

Hampaiden kuoret on valmistettu komposiittihartsista, ja niillä korjataan murtuneita tai katkenneita hampaita, täytetään rakoja ja muutetaan hampaiden väriä tai muotoa. Hampaaseen lisätään ensin erittäin laimeaa etsausyhdistettä hammaspinnan karkeuttamiseksi kuorimateriaalia varten, minkä jälkeen hammaslääkärisi valaa pinnoille hartsin sekä muovaa, värjää ja veistää siitä halutun näköisen. Materiaali kovetetaan tehokkaalla valokäsittelyllä, ja lopuksi pinnat kiillotetaan.

Hammaslääkärisi osaa kertoa sopivatko sinulle paremmin laminaatit vai kuoret.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Kaikki oikeudet pidätetään.

 

 

$altImage

Haluatko lisää suunhoitovinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Tilaa tästä

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.