Onko olemassa muita vaihtoehtoja hymyni kaunistamiseen?

Valkaisu ei sovi kaikille. Valkaisua ei suositella, jos sinulla on hampaiden värisiä paikkoja, kruunuja tai kuoria hampaissa. Valkaisuaine ei muuta näiden materiaalien väriä, jolloin ne pistävät esiin juuri valkaistussa hymyssäsi. Tässä tapauksessa saattaa olla syytä tutkia muita vaihtoehtoja, kuten laminaatteja tai kuoria.

  • Laminaatit ovat ohuita posliini- tai muovikappaleita, jotka liimataan hampaidesi etuosiin. Pahasti laikukkaat, murentuneet tai huonon muotoiset hampaat saavat näillä kestävän ja kauniin ulkomuodon. Laminaatit eivät likaannu helposti, joten ne ovat suosittu vaihtoehto kauniista hymystä haaveileville.

Laminaatteja on kahta lajia:

  • Laminaatit, jotka tulee ensin valmistaa keraamisesti hampaidesi mukaan laboratoriossa (välillinen) ja edellyttävät kaksi hammaslääkärikäyntiä. Nämä maksavat n. 700–2000 € per hammas ja kestävät vähintään 10–15 vuotta
  • Laminaatit, jossa pinta valetaan hampaaseen (suora) yhdellä käyntikerralla. Suorat laminaatit ovat selvästi edullisempia, noin 200 € per hammas, mutta kestävät vain 5–7 vuotta

Kuoret on valmistettu komposiittihartsista, ja niillä korjataan murtuneita tai katkenneita hampaita, täytetään rakoja ja muutetaan hampaiden väriä tai muotoa. Hampaaseen lisätään ensin erittäin laimeaa etsausyhdistettä hammaspinnan karkeuttamiseksi kuorimateriaalia varten, minkä jälkeen hammaslääkärisi valaa pinnoille hartsin sekä muovaa, värjää ja veistää siitä halutun näköisen. Materiaali kovetetaan tehokkaalla valokäsittelyllä, ja lopuksi pinnat kiillotetaan.

  • • Monet valitsevat kuoret hammaspaikkojen sijaan, koska ne näyttävät luonnollisemmilta, sillä materiaalin väri voidaan täsmätä hampaiden omaan väriin.
  • • Kuorien haittapuoli amalgaamipaikkoihin verrattuna on niiden kalliimpi hinta, ja sillä materiaali on huokosta, tupakointi voi kellertää niitä.

Hammaslääkärisi osaa kertoa sopivatko sinulle paremmin laminaatit vai kuoret.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Kaikki oikeudet pidätetään.

Aihekohtaiset artikkelit