Badge field

Pullovesi ja fluori

Published date field

Saanko tarpeeksi fluoria, jos juon pullovettä?

Jos asut Yhdysvalloissa ja juot pääsääntöisesti pullovettä, saatat saada liian vähän fluoria. Suuressa osaa Yhdysvaltoja hanaveteen on lisätty fluoria hampaiden reikiintymistä ehkäisemään, mutta useimmat pullovedet eivät sisällä optimaalisia määriä (0,7–1,2 osaa miljoonassa).

Riittävä fluorin saantisi riippuu monesta tekijästä, kuten

  • fluorin määrästä juomassasi pullovedessä, joka vaihtelee paljon merkkien välillä. Jos fluorin määrää ei ilmoiteta etiketissä, voit ottaa yritykseen yhteyttä kysyäksesi tätä.
  • siitä, kuinka paljon pullovettä juot päivässä
  • käytätkö pullovettä juomiseen, ruoanlaittoon, keittoihin, mehuihin ja muihin juomiin
  • siitä, juotko fluoripitoista vettä koulussa, töissä ja muualla.

Jos uskot sinun tai perheesi saavan vähän fluoria, sinun kannattaa keskustella hammaslääkärisi kanssa lisäfluorilähteistä, etenkin jos sinulla on lapsia. Hammaslääkäri voi suositella fluoritippoja tai -tabletteja, jos hän näkee lapsesi saavan liian vähän fluoria.

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.