Badge field

Oikean hammasharjan valitseminen

Published date field

 

Minkälaista hammasharjaa minun tulisi käyttää?

Kun tarjolla niin monenlaisia hammasharjoja, oikean koon ja mallin valitseminen voi olla vaikeaa. Valintaa tehdessä on hyvä tietää tämä:

  • Useimmat suunhoidon asiantuntijat suosittelevat pehmeäharjaksista hammasharjaa plakin ja epäpuhtauksien poistoon. Hammasharjan pään on myös hyvä olla pieni, jotta se mahtuu paremmin puhdistamaan takahampaat.
  • Mitä tulee varteen (esim. liukumaton ote tai joustava kaula), pään muotoon (suippo vai kulmikas) ja harjastyyppeihin (esim. aaltoileva, tasainen tai pyörtyvä), valitse itsellesi sopiva vaihtoehto. Sopivin hammasharja on se, joka mahtuu suuhusi ja jolla pääset puhdistamaan kaikki hampaasi helposti.
  • Monille sähköhammasharja on hyvä vaihtoehto. Se saattaa puhdistaa hampaat tehokkaammin, etenkin jos henkilöllä on hankaluuksia hampaiden harjaamisessa tai rajoittuneisuutta käsien liikkeissä.

Kuinka usein minun tulisi vaihtaa hammasharjani?

Hammasharja tulisi vaihtaa, kun siinä alkaa näkyä kulumista tai joka kolmas kuukausi, kumpi sitten tapahtuukaan ensin. On myös hyvin tärkeää vaihtaa hammasharjat flunssan jälkeen, sillä harjaksiin voi jäädä tartunnan aiheuttaneita ja uudelleen sairastumiseen johtavia mikrobeja.

toothbrushes
Kulunut hammasharja (yllä) voi vahingoittaa ienkudosta. Vaihda hammasharjasi joka kolmas kuukausi tai kun se on kulunut.

 

$altImage

Haluatko lisää suunhoitovinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Tilaa tästä

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.