Badge field

Sopiiko hampaiden valkaisu minulle?

Published date field

Lähes kaikki, joilla on rautahampaat, voivat valkaista hampaitaan. Hammaslääkärisi osaa arvioida suusi terveydentilan ja suositella sinulle sopivinta valkaisumenetelmää. Pinttymien laadusta ja sitkeydestä riippuen hän saattaa ehdottaa yhtä tai useampaa seuraavista hoidoista:

  • ammattilaispuhdistus ruoasta ja tupakasta aiheutuneiden ulkoisten pinttymien poistamiseen,
  • valkaisuhammastahnan käyttö pinnallisten pinttymien puhdistamiseen tarkastusten välillä,
  • helppojen ja edullisten valkaisugeelien tai -liuskojen käyttö näkyvämpiä tuloksia varten,
  • valkaisu (vastaanotolla tai kotona) sitkeämpien pinttymien tai keltaisuuden poistoon,
  • pinnoitus tai kuori korjaamaan vahingoittunut hammas tai määrättyä tavoitetta varten.

Kysy hammaslääkäriltäsi, mikä valkaisumenetelmä sopii sinulle parhaiten.

  • Kellertävät hampaat reagoivat parhaiten valkaisuun. Rusehtavat tai harmahtavat hampaat sekä liiasta tetrasykliinistä tai fluorista kirjavat/laikukkaat hampaat eivät aina valkaistu tasaisesti.
  • Henkilöiden, joilla on parodontiitti tai erityisen herkät hampaat, tulisi harkita kemiallisen valkaisun välttämistä, sillä se saattaa ärsyttää arkoja ikeniä.
  • Valkaisua ei suositella, jos sinulla on hampaiden värisiä paikkoja, kruunuja tai kuoria hampaissa. Valkaisuaine ei muuta näiden materiaalien väriä, jolloin ne pistävät esiin juuri valkaistussa hymyssäsi. Voit tutustua muihin vaihtoehtoihin, kuten pinnoituksiin tai kuoriin hammaslääkärisi avulla.

Joskus vakavien hammas- tai leukaongelmien tapauksissa kruunun asettamista suositellaan oikomishoidon yhteydessä, mikä myös valkaisee ja kaunistaa hymyä.

Copyright © 2002, 2003 Colgate-Palmolive Company. Kaikki oikeudet pidätetään.

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.