Badge field

Mitä ovat hammasimplantit?

Published date field

Hammasimplantit ovat metallisia keinojuuria, jotka kiinnitetään leikkauksella leukaluuhun. Kun implantit on kiinnitetty, hammaslääkäri kiinnittää niihin hammasproteesin.

Miten hammasimplantit toimivat?

Koska hammasimplantit kiinnitetään leukaluuhun, ne antavat hyvän tuen keinotekoisille hampaille. Implanttien päälle kiinnitetyt proteesit ja sillat eivät pääse liikkumaan, mikä on tärkeää varsinkin syödessä ja puhuessa. Implanttien päälle kiinnitetyt proteesit, sillat ja kruunut ovat luonnollisemman tuntuisia kuin ilman implantteja kiinnitetyt.

Joillekin tavanomaiset sillat ja proteesit eivät sovi esimerkiksi mukavuuden tai kipeiden kohtien takia. Tavallisesti sillat kiinnitetään välin reunimmaisiin hampaisiin. Implantteja käytettäessä viereisiä hampaita ei tarvitse muokata, koska implantti itsessään pitää uuden hampaan paikoillaan.

Implanttien laittaminen edellyttää terveitä ikeniä ja riittävää määrää leukaluuta implantin kiinnittämiseen. Implantit on myös pidettävä puhtaina ja tervein ä. Säännöllinen suuhygienia ja säännölliset käynnit hammaslääkärin luona ovat tärkeitä implanttien pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Hammasimplantit ovat usein kalliimpia kuin muut hampaiden korvaamiseksi käytettävät keinot.

Kuinka kauan hammasimplantit kestävät?

Implantit kestävät yleensä sijainnista, suuhygieniasta ja hammaslääkärikäynneistä riippuen 10-20 vuotta. Koska poskihampaat joutuvat suuremman kulutuksen alle, kestävät ne usein vähemmän aikaa kuin suun etuosaan laitetut implantit.

Hammasimplantit

Posts Artificial
Ruuvit kiinnitetään leikkauksella leukaluuhun.
Keinotekoiset hampaat kiinnitetään paikoilleen.
Implants Replacement
Implantit ovat hyvin turvallisia ja vakaita.
Implantit tarjoavat vakaan perustan keinotekoiselle hampaalle.

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.